Curatoren, Poetry, RMW Festival 2013

Aftrap RMW 2013: Asmaa Azaizeh over hedendaagse Palestijnse literatuur

Asmaa Azaizeh Read my World

Asmaa Azaizeh studeerde Engelse taal en journalistiek aan de Universiteit van Haifa. Ze werkte voor verschillende lokale kranten en radiostations. Momenteel is ze nieuwsredacteur en presentatrice van het radiostation Raya FM en presentatrice op de nationale Palestijnse televisie. Ook is ze cultureel zeer actief, onder andere als poëzieredacteur op de website Qadita.

Azaizeh is ook dichter. In 2010 won ze de  Young Writer Award van de Abdel Mohsen Qattan Foundation. Dit jaar verschijnt haar eerste dichtbundel onder de titel Liwa. Eerder publiceerde ze in verschillende literaire tijdschriften en bloemlezingen en trad ze op tijdens poëziefestivals.  Haar werk werd vertaald in het Engels, Duits, Persisch en Hebreeuws.

Momenteel is Asmaa als Palestijnse curator van Read my World 2013 auteurs aan het scouten in Palestina, waarvan een drietal in september zal optreden tijdens het eerste Read my World-festival in de Tolhuistuin in Amsterdam. Op 3 maart zal ze een eerste selectie auteurs, waaronder 4 dichters, drie romanschrijvers en een journalist, voorstellen aan het Nederlandse publiek tijdens een programma in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De bijeenkomst in de OBA vormt de officiële aftrap van RMW 2013, het nieuwe internationale literatuurfestival van Amsterdam dat voortkomt uit een  samenwerking tussen Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, Stichting Perdu en Stichting School der Poëzie.