Over

(English here)

Read My World is het internationale literatuurfestival van Amsterdam met speciale aandacht voor literatuur die het grensgebied opzoekt met de journalistiek. De eerst volgende editie vindt plaats op 12, 13 en 14 september 2014 in de Tolhuistuin te Amsterdam Noord en heeft speciale aandacht voor journalistiek, literatuur en alles daartussenin uit het Caraibisch gebied. Houd voor al het nieuws over Read My World deze website, Facebook en Twitter in de gaten! Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Read My World is een nieuw Amsterdams literair initiatief dat op diverse manieren een podium wil bieden aan internationale nieuwe literaire ontwikkelingen. Dit doet Read My World door middel van een internationaal bezoekersprogramma, een website en een festival.

Read My World daagt Nederlandse en internationale auteurs uit het grensgebied van de literatuur met de (onderzoeks-) journalistiek op te zoeken. Het platform beziet jaarlijks een andere regio en vraagt aan lokale curatoren schrijvers en dichters te introduceren die verhalen vertellen voorbij de vluchtige ‘headlines’ waarin het nieuws ons doorgaans bereikt.

Read my world is ook hét Internationale Literatuur Festival van Amsterdam dat voor het eerst in 2013 plaatsvond. De organisatie van het festival ligt in handen van de volgende mensen, bij wie u ook terecht kunt voor meer informatie:

Algemeen/ general: info@readmyworld.nl
Pers/ press: pers@readmyworld.nl

Directie

Daphne de Heer: daphne@readmyworld.nl
Willemijn Lamp: willemijn@readmyworld.nl
Matthijs Ponte: matthijs@readmyworld.nl
Sarien Zijlstra: sarien@readmyworld.nlMarije Koens: marije@readmyworld.nl

Redactie

Karin Amatmoekrim, Joost Baars en Christine Otten

Samenwerking

Read my World komt voort uit een samenwerking van Perdu, SLAA en School der Poëzie.

Vormgeving

De vormgeving ligt in handen van Meeus Ontwerpt.

Adres

Postbus 11755
1001 GT Amsterdam
KVK 34291876