Usha Marhé

Usha Marhé is journalist, schrijfster en columnist. Bewustwording en empowerment lopen als een rode draad door haar werk heen. Met haar eerste (non-fictie) boek over incest in de Surinaamse samenleving (Tapu Sjén/Bedek je schande) doorbrak zij de ongeschreven Surinaamse code van stilzwijgen, van tapu sjén. In de short stories van haar tweede boek ‘Dulari – de weg van mijn naam’ (fictie) laat zij de veerkracht van vrouwen zien. Marhé organiseerde in 2000 samen met het Tropeninstituut een 5-daags programma over traditie en vernieuwing. In 2008 was ze gast van het internationale literaire programma Winternachten in Nederland, en in 2010 van een internationale schrijversconferentie in Suriname. www.ushamarhe.nl

Gikkels

Gideon Everduim, alias Gikkels, is rapper, spoken word artiest en politicus. Afgelopen jaar mengde hij zich actief in het debat over sociaal profileren en racisme bij de politie. Eerder richtte hij ook al een eigen lokale politieke partij op onder de naam Bijlmerstyle.

Rob Schouten

Rob Schouten (Hilversum, 22 februari 1954) is een Nederlands schrijver, dichter, literatuurcriticus en columnist.

Hannah van Binsbergen

Hannah van Binsbergen (1993) debuteerde in Samplekanon, publiceerde poëzie in Tirade en schreef in Trouw over David Foster Wallace.

Asis Aynan

ASIS AYNAN (Haarlem, 1980) studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als docent op de Hogeschool van Amsterdam. Hij schrijft stukken voor de Achterpagina van NRC Handelsblad. Aynan is de bedenker van de BerberBibliotheek; een reeks waarin klassiekers uit Berberlanden verschijnen.
-
ASIS AYNAN (Haarlem, 1980) studied philosophy at the University of Amsterdam and now teaches at the Hogeschool of Amsterdam. He writes articles for Dutch newspaper NRC Handelsblad. Aynan is the person who came up with the idea for the Berber Library: a series of Berber classics, published in Dutch.

Maite Larburu

Maite Larburu (1979) groeide op in Baskenland. Larburu is violiste van de Holland Baroque Society en zangeres.

Maite Larburu (1979) grew up in the Basque country. Larburu plays the violin at the Holland Baroque Society and is a singer.

Hakim Traidia

Hakim Traidia (Besbes, Algerije, 1956) is acteur, schrijver en mime-speler. Hij is bekend uit Sesamstraat en maakt theater en – cabaretvoorstellingen voor kinderen en volwassenen en is ook film en -televisieacteur.

Hakim Traidia (Besbes, Algeria, 1956) is an actor, writer and mime artist. In The Netherlands he is well known by his role in Sesame Street. He performs and writes theatre for children as well as adults. Traida also performs on screen (film and television).