Rob Schouten

Rob Schouten (Hilversum, 22 februari 1954) is een Nederlands schrijver, dichter, literatuurcriticus en columnist.

Hannah van Binsbergen

Hannah van Binsbergen (1993) debuteerde in Samplekanon, publiceerde poëzie in Tirade en schreef in Trouw over David Foster Wallace.

Asis Aynan

ASIS AYNAN (Haarlem, 1980) studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als docent op de Hogeschool van Amsterdam. Hij schrijft stukken voor de Achterpagina van NRC Handelsblad. Aynan is de bedenker van de BerberBibliotheek; een reeks waarin klassiekers uit Berberlanden verschijnen.
-
ASIS AYNAN (Haarlem, 1980) studied philosophy at the University of Amsterdam and now teaches at the Hogeschool of Amsterdam. He writes articles for Dutch newspaper NRC Handelsblad. Aynan is the person who came up with the idea for the Berber Library: a series of Berber classics, published in Dutch.

Maite Larburu

Maite Larburu (1979) groeide op in Baskenland. Larburu is violiste van de Holland Baroque Society en zangeres.

Maite Larburu (1979) grew up in the Basque country. Larburu plays the violin at the Holland Baroque Society and is a singer.

Hakim Traidia

Hakim Traidia (Besbes, Algerije, 1956) is acteur, schrijver en mime-speler. Hij is bekend uit Sesamstraat en maakt theater en – cabaretvoorstellingen voor kinderen en volwassenen en is ook film en -televisieacteur.

Hakim Traidia (Besbes, Algeria, 1956) is an actor, writer and mime artist. In The Netherlands he is well known by his role in Sesame Street. He performs and writes theatre for children as well as adults. Traida also performs on screen (film and television).

Dennis Gaens

DENNIS GAENS (1982) schrijft proza en poëzie. In 2011 en 2012 was hij stadsdichter van Nijmegen. Daarnaast is hij programmamaker bij Literair Productiehuis Wintertuin, docent bij ArtEZ en oprichter van literair zine Kutgitaar. Hij droeg voor op o.a. Dichters in de Prinsentuin, De Affaire, Onbederf´lijk Vers, het Wintertuinfestival, De Geest Moet Waaien, Geen Daden Maar Woorden en Lowlands. In 2011 en 2012 toerde hij met Lucy, een productie samen met Macronizm en SmooveBusiness.

In 2010 debuteerde hij met de dichtbundel ik en mijn mensen, die genomineerd werd voor de C. Buddingh-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut.

Tsead Bruinja

Tsead Bruinja (Rinsumageest, 1974) debuteerde in 2000 met de Friestalige bundel De wizers yn it read/De wijzers in het rood (Bornmeer). Samen met het collectief Gewassen won hij in 2002 het Hendrik de Vries-stipendium, uitgereikt door de stad Groningen. Bruinja’s Nederlandstalige debuut Dat het zo hoorde (Contact) werd gepubliceerd in 2003 en het jaar daarop genomineerd voor de Jo Peters PoëziePrijs. Zijn meest recente bundels zijn De geboorte van het zwarte paard (Cossee, 2008), Angel (Bornmeer, 2008) en Overwoekerd (Cossee, 2010). Sinds 2008 schrijft Bruinja gedichten voor het EO radio 1 programma Dit is de dag. In datzelfde jaar werd hij genomineerd als Dichter des Vaderlands.