Hedendaagse Egyptische literatuur in de OBA

Read My World, het internationale literatuurfestival van Amsterdam, daagt auteurs uit het grensgebied van literatuur en journalistiek op te zoeken. Het festival, met tijdens de eerste editie aandacht voor Palestina en Egypte, vindt op 13, 14 en 15 september plaats. Maar op 14 april kun je onder leiding van Kirsten van den Hul in de Openbare Bibliotheek al kennis maken met curator Abeer Soliman en de auteurs die zij graag op het festival terug zou zien.

Egyptisch auteur en verhalenvertelster Abeer Soliman (1977) maakte onder andere een Arabische versie van ‘Heidi’, maar ook Shaharazad’s Duizend en een Nacht behoort tot haar repertoire. In 2010 verscheen van haar een bundeling van columns die ze schreef over de positie van de alleenstaande vrouw in Egypte: Diary of a Single Lady.

Soliman stelt zeven in Nederland nog onbekende dichters, schrijvers een singer-songwriter en een documentairemaker voor die ongetwijfeld een grote rol gaan spelen in het post-Mubarak Egypte. Een aantal van deze auteurs komt zelf aan het woord via een Skype-verbinding, en hun werk wordt (in vertaling) voorgedragen. Na afloop is er voor het publiek gelegenheid om vragen te stellen.

15:00 – 17:30