Hedendaagse Palestijnse literatuur in de OBA

Read My World, nieuw Amsterdams platform voor documentaire literatuur, bijt spits af met Palestijnse auteur, dichter en eerste Read My World-festivalcurator Asmaa Azaizeh in de OBA op zondag 3 maart van 15.00 uur tot 17.30 uur.

Tijdens deze middag zal de eerste buitenlandse curator van het Read My World festival (najaar 2013), Asmaa Azaizeh, acht Palestijnse schrijvers, dichters en bloggers introduceren en hun werk en drijfveren toelichten. Deze middag is de eerste in een reeks van drie ontmoetingen met buitenlandse curatoren uit de Arabische regio.

Read My World is een nieuw Amsterdams literair initiatief dat op diverse manieren een platform wil bieden aan internationale nieuwe literaire ontwikkelingen. Dit doet Read My World door middel van een internationaal bezoekersprogramma, een website (readmyworld.org) en een festival.
Read My World daagt Nederlandse en internationale auteurs uit het grensgebied van de literatuur met de (onderzoeks-) journalistiek op te zoeken. Het platform beziet jaarlijks een andere regio en vraagt aan lokale curatoren schrijvers en dichters te introduceren die verhalen vertellen voorbij de vluchtige ‘headlines’ waarin het nieuws ons doorgaans bereikt.

Samen met een Nederlandse redactie stellen de drie curatoren uiteindelijk het Read My World-festival samen, waar de meest aansprekende auteurs uit verschillende landen ook live aanwezig zullen zijn.