Agenda, RMW Festival 2013

Christine Otten nodigt je uit voor de Read My World Revue!

Otten, Christine

Zonder gekheid: de Read My World Revue is niet te missen! Nu al voel ik me een kind in de snoepwinkel als ik denk aan al die fantastische schrijvers, dichters en artiesten die ik (samen met  Pablo Nahar) mag introduceren en die de Revue tot een wervelende muzikale literaire show zullen maken.
Zoals Frank Boeijen, zanger, tekstdichter, al dertig jaar aan de top met zijn ontroerende liedjes. En stadsdichter van Amsterdam Menno Wigman (‘schrijf, schrijf het, schrijf het op, smeer je wijsheid uit’) die speciaal voor de Revue een nieuw gedicht schrijft. Cabaretière Nathalie Baartman, een zeldzaam origineel komisch talent en ze kan ook nog prachtig zingen. Anne Vegter, de Dichter des Vaderlands, die een muzikale performance voorbereid. Schrijfster Lieve Joris zal uit haar nieuwste nog te verschijnen boek voorlezen (primeur!). En drie Arabische gasten maken hun opwachting, de jonge Egyptische dichteres Malaka Badr, zanger/dichter Tarik Hamdan uit Palestina en schrijver Ala Hlehel, ook uit Palestina en behept met een bijzonder gevoel voor humor.
Rapper Typhoon zal de avond afsluiten met een spetterende performance, samen met bassist Nahar, bekend van het Surinam Music Ensemble en van Bijlmer Boekt.

Ik zou zeggen: kom! Je krijgt spijt als je dit alles mist.
Hopelijk zie ik jullie op 13 september, vanaf 20:30 in de Tolhuistuin. Tot dan.

Christine Otten