Een nieuwe visie op Haïti

Democratische cultuur en traditie Met de problemen rondom de machtswisseling, in het bijzonder het onvermogen van politieke partijen om zich los te maken van de macht die gebaseerd is op de figuur van de charismatische leider, dringt de noodzaak om nieuwe vormen van organisatie te vinden zich aan de Haïtianen op. Tegelijkertijd moeten deze nieuwe… Read more »

Ik ben niet mooi

Ik ben niet mooi. Ik ben opgegroeid met die zekerheid. Mijn huid was te donker en mijn haar te kort. Ik haalde geen goede cijfers, en hoe aardig ik ook deed, nooit kreeg ik dezelfde blikken van affectie toegeworpen die mijn nicht ten deel vielen, noch hadden mensen voor mij dezelfde zachte vriendelijke toon waarmee… Read more »

Dode tijd

Hier, hier is de beeldhouwer gesneuveld, de beeldhouwer die werkte met de brokstukken die elke morgen voor zijn voeten gegooid werden. Op een minuut rennen – ongeveer het tempo waarmee iemand zich verwijdert als er een hardhandige operatie van MINUSTAH[1] gaande is –  wacht het paleis, gescheurd en gebarsten als uitgedroogde aarde. Het volk tegenover… Read more »

Line up – list

(English below) De line up van het Read My World Festival is groots! Van 13 tot en met 15 september in de Tolhuistuin: schrijvers, sprekers, denkers, bloggers, dichters, spoken word artists, dansers, muzikanten en bands uit Nederland, België, Egypte, Palestina, Vietnam, VS, Baskenland, India en Iran. Binnenkort staat het programma online, tot die tijd kun… Read more »