Festival: aftrap en tickets

(English below) Aftrap nieuw Amsterdams literair festival Read My World Festival op 13 september Met: Frank Boeijen, David Vann, Lieve Joris, Christine Otten, Menno Wigman, Petra Stienen, Hassnae Bouazza, Maartje Wortel, Kristien Hemmerechts, Typhoon, Saïd El Haji en vele anderen. Van 13 tot en met 15 september vindt in de Tolhuistuin het Read My World… Read more »

12 mei: Emmelie Prophète

  Emmelie Prophète komt uit Port-au-Prince en studeerde Rechten en Moderne Letterkunde in Haïti en Communicatie in Missisipi, VS. Zij schrijft zowel journalistieke stukken als proza en poëzie. Naast haar schrijverschap is zij verantwoordelijk voor het culturele gedeelte van de site Le Nouvelliste, presenteert zij al jarenlang een jazz-programma op de radio, gaf ze les… Read more »

12 mei: Jean-Euphèle Milcé

milce

Jean-Euphèle Milcé studeerde taalkunde in Haïti. Hij gaf les in Creoolse literatuur gaf leiding aan de Nationale Bibliotheek van Haïti. Hij heeft poëzie gepubliceerd in het Frans en het Creools. Milcé richtte samen met anderen het literaire tijdschrift Lire Haïti op. Momenteel woont hij in Zwitserland. In 2004 verscheen zijn debuutroman: L’Alphabet des nuits, over… Read more »

12 mei: Évelyne Trouillot

trouillot

Évelyne Trouillot woont in Port-au-Prince. In de jaren ’80 studeerde ze in Amerika. In 1996, ze woonde inmiddels weer in Port-au-Prince, debuteerde zij met een bundel korte verhalen. Ze geeft Franse les aan de Universiteit en schrijft fictie, toneelteksten en poëzie. Haar teksten worden hoog gewaardeerd: Trouillot ontving in 2004 de ‘Prix de la romancière… Read more »

Eloísa Cartonera publiceert ’50 Poetas de Amsterdam’ (RMW 2014)

Eloísa-Cartonera-3

English below In Buenos Aires is een bloemlezing met Nederlandse poëzie verschenen bij de coöperatieve uitgeverij Eloísa Cartonera, in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. Eloísa Cartonera is tegelijkertijd een literaire uitgever en een sociaal project. In Argentinië wordt door werklozen, de zogenaamde ‘cartoneras’, karton verzameld in de straten van Buenos Aires. Dit karton wordt doorverkocht… Read more »

12 mei: Kettly Mars

Op 12 mei zal, in de Centrale Bibliotheek van Amsterdam, Kettly Mars vertellen over haar schrijverschap en andere Haïtiaanse schrijvers. Mars’ werk is vertaald in het Nederlands, Duits, Engels, Italiaans, Deens en Japans en behelst thema’s als macht, spiritualiteit, klasseverschillen en sekse. In 2003 debuteerde Mars met de roman Kasalé over vrouwen in het dorp… Read more »

Namen!

English below Op 13, 14 en 15 september vindt het eerste Read My World-festival plaats, met Egyptische, Palestijnse en Nederlandse auteurs, muziek en boeken. De namen uit Palestina zijn bekend! Ala Hlehel Ala Hlehel bracht vier boeken uit: The circus (Ramallah,2000); Stories in the time of need (Beirut, 2004); The father, the son and the… Read more »

Nieuwsbrief ontvangen?

Read My World wil je graag op de hoogte houden. Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter, maar als je liever het laatste nieuws over het festival en de middagen in de OBA, acties, achtergrondverhalen en auteurs in je mailbox ontvangt kan dat natuurlijk ook. Stuur daarvoor een mail met in het onderwerp aanmelden… Read more »

14 april: Kirsten van den Hul

zMe4kIhCQ74egz_vev7v9Fre1Hl_47OzsbSkFrZV8Yg

English below Op 14 april zal Kirsten van den Hul de middag over Egyptische literatuur presenteren. Kirsten van Den Hul is The Change Angent. Zij deed de opleiding Oost Europese Studies aan de UvA en werkte met verschillende internationale NGO’s als Mama Cash en de European Cultural Foudation. In Tunis, waar ze Arabisch studeerde, gaf… Read more »

14 april: Mohamed Mohsen

English below Mohamed Mohsen is een politiek betrokken zanger die in Egypte grote bekendheid geniet. Tijdens de revolutie zong hij achttien dagen lang op het Tahirplein. Zijn eerste album, met daarop zes nummers die opgedragen zijn aan de martelaars van de revolutie, stelt hij op internet gratis beschikbaar. Mohsen werd in 2012 op het Tyche… Read more »

14 april: Mostafa Ibrahim

14 April stelt Abeer Soliman enkele geëngageerde Egyptische auteurs voor in de OBA te Amsterdam. Eén van hen is Mostafa Ibrahim: Dichter, columnist en singer-singwriter Mostafa Ibrahim (1986) studeerde luchtvaarttechniek in Caïro. Hij participeerde gedurende zijn studie in diverse literaire projecten. Zijn gedichten verschenen in twee bundels: Western Union Haram Branch (2011) en The Manifesto… Read more »

14 april: Neveen Shalaby

neveen

(English below) Op 14 april (15:00 – 17:30, 2e verdieping OBA Amsterdam) stelt Abeer Soliman zeven schrijvers, dichters, bloggers en singer-songwriters aan u voor. De komende tijd vast wat informatie over deze auteurs op de site van Read My World. Neveen Shalaby (1979) studeerde af aan de filmacademie in Caïro. Ze werd geselecteerd voor de… Read more »

Curator Egypte: Abeer Soliman

De nieuwe curator van Read My World komt eraan. Op 14 april (van 15:00 tot 17:30) introduceert Abeer Soliman voor Read My World zeven Egyptische dichters, schrijvers, singer-songwriters en een documentairemaker aan het Nederlandse publiek in de OBA. Kirsten Van Den Hul spreekt met haar. Abeer komt uit Egypte en is schrijfster en verhalenvertelster. In… Read more »

Asmaa Azaizeh introduces Rasha Hilwi

Hilwi is a writer, journalist and blogger, covering arts & culture, politics, and youth issues. Her reports are published in well known Arab newspapers. Also, she is an editorial board member of a cultural and political website Qadita.net. Rasha Hilwi became a member of the Arab Women Bloggers Group, organized by Dansk PEN- International –… Read more »

Asmaa Azaizeh introduceert Najwan Darwish

(English below) Momenteel is Asmaa Azaizeh als Palestijnse curator van Read my World 2013 auteurs aan het scouten in Palestina voor het Read My World festival in september. Op 3 maart om 15.00 uur in de OBA zal ze een eerste selectie auteurs, waaronder 4 dichters, drie romanschrijvers en een journalist, voorstellen aan het Nederlandse publiek. Een… Read more »

Aftrap RMW 2013: Asmaa Azaizeh over hedendaagse Palestijnse literatuur

Asmaa Azaizeh Read my World

Asmaa Azaizeh studeerde Engelse taal en journalistiek aan de Universiteit van Haifa. Ze werkte voor verschillende lokale kranten en radiostations. Momenteel is ze nieuwsredacteur en presentatrice van het radiostation Raya FM en presentatrice op de nationale Palestijnse televisie. Ook is ze cultureel zeer actief, onder andere als poëzieredacteur op de website Qadita. Azaizeh is ook dichter. In… Read more »