Satire van De Speld | Pricking Satire (ZA | SAT)

speldstill

(English below) De Speld maakt nieuws. Nieuws over zaken die niet echt gebeuren, maar die tegen de werkelijkheid aan schuren. Nieuws dat de traditionele media soms ontmaskert of juist maskeert en codeert. Nieuws dat de lezer in verwarring brengt over de status ervan en daarmee over de status van al het andere nieuws. In de… Read more »

Wetenschappers: gedichten mogelijk relevant

file8301263251806

Een team van wetenschappers heeft eindelijk ontdekt dat enkele gedichten mogelijk enige relevantie hebben. Het gaat om enkele Nederlandse en Egyptische gedichten die ergens in de afgelopen twintig jaar zijn verschenen. Voor het onderzoek testte een interdisciplinair team van wetenschappers uit verschillende landen een twintigtal gedichten op hun relevantie. Relevantie werd hierbij gedefinieerd als ‘het… Read more »

‘Jonge Sla’ van Rutger Kopland verfilmd

sla

Het klassieke gedicht ‘Jonge Sla’ van Rutger Kopland wordt verfilmd. De speelfilm zal met kerst 2013 in de betere bioscopen te zien zijn. Regisseur Reinout Oerlemans spreekt van een uitdagend experiment. “Nog nooit is er van een gedicht van negen regels een avondvullende speelfilm gemaakt, maar wij gaan het doen.” Het lyrisch subject zal gespeeld… Read more »

Line up – list

(English below) De line up van het Read My World Festival is groots! Van 13 tot en met 15 september in de Tolhuistuin: schrijvers, sprekers, denkers, bloggers, dichters, spoken word artists, dansers, muzikanten en bands uit Nederland, België, Egypte, Palestina, Vietnam, VS, Baskenland, India en Iran. Binnenkort staat het programma online, tot die tijd kun… Read more »